מקלחונים הם כיום אחד האלמנטים הדקורטיביים הבולטים ביותר בתחום של עיצוב פנים. מה שהיה בעבר פריבילגיה של בעלי בתים גדולים בלבד, הפך לחלק בלתי נפרד מרשימת הדרישות של הלקוחות. הסיבה לכך קשורה למגוון העצום של המקלחונים ולעיצובים המרשימים שלהם. העיצוב משנה לחלוטין את האווירה בחדר האמבטיה, משדרג את ערך הנכס ומשפיע לטובה על איכות החיים. בנוסף, הדגמים החדשים מצליחים לשלב בין אסתטיקה ופונקציונאליות. הם בטוחים לשימוש והמראה שלהם לא בא על חשבון עמידות ומחירים נוחים.
השאלה היא במה בא לידי ביטוי העיצוב של מקלחונים וכיצד כדאי לשלב אותם בחדרי האמבטיה. ראשית, העיצוב הוא פונקציה של דרישות הלקוח. אפשר לעצב את המקלחונים לפי תבנית מרובעת, עגולה, מלבנית, אליפטית ועוד. שנית, רצוי להתייעץ עם מעצבי פנים כדי ליצור הרמוניה בין המקלחונים ושאר הפריטים הדקורטיביים. מקלחוני זכוכית לדוגמא מתכתבים עם שיש וחיפוי קירות אלגנטי, בעוד מקלחונים עם אלומיניום יתאימו לחדרים גדולים ומרווחים.
תכנון מוקדם של מקלחונים
כפי שניתן לראות, ההבדלים בין הצורות והגדלים של מקלחונים מעוצבים תלויים בעיקר בתכנון המוקדם. התכנון קובע איך ייראה המקלחון ואיזה שימוש ייעשה בו על ידי הלקוח. במהלך תכנון מוקדם יש להביא בחשבון את הפרמטרים הבאים:
- מידות – מעצב פנים יכול לבדוק יחד עם הלקוח, הקבלן והאדריכל את מידות חדר האמבטיה. התפקיד של מעצב הפנים הוא להבטיח שימוש נוח במקלחון, מבלי לוותר על מראה מרשים ומזמין.
- זוויות וכיווני פתיחה – כאן הדגש הוא על הזוויות של דלתות המקלחון ועל כיווני הפתיחה. האפשרויות הן פתיחה כלפי פנים, פתיחה החוצה או גם וגם. הזוויות וכיווני הפתיחה נבחרים לפי החלל הפנוי בחדר האמבטיה.
- עיצוב – השלב האחרון בתכנון המוקדם הוא עיצוב המקלחונים על הנייר. אפשר לקחת מידות מדויקות של חדר האמבטיה, לבדוק כיצד כל סגנון עיצוב מתכתב עם האווירה הכללית ולשאוב השראה מקטלוג דגמים.
לסיכום, מקלחונים מעוצבים מומלצים על ידי אנשי מקצוע ומעצבי פנים. יש להם יתרונות רבים וכדאי לשלב אותם בחדרי המקלחת כדי ליהנות מפתרון דקורטיבי, נוח ואמין.